Okul hayatı

[Düzenleme] Yazı bazı megalomani eleştirilerinden ötürü üçüncü kişinin ağzından yani aktarılan biçime dönüştürüldü. Artık yazı yazar değil aktaran kişi kokuyor olsa gerek…

Burada sadece okul hayatından kesitler var, genel bakmak isterseniz üst sayfada geneli var efendim.

Öğrenim hayatı.. Genellikle derslerinde başarılı bir öğrenciydi.. Ezberci olduğu da söylenebilir olmadığı da.. Hangisi kolayına gelmişse o yöntemi seçtiği söylenebilir..

Dersi kendine sevdiremediğinde, kendini öğrenmeye sevk edemediğinde ezberlemek zorunda kalmıştır. Ama sevdiği matematik gibi derslerde daha çok öğrenme yöntemini uyguladı denilebilir. Bir de teori çalışmayı severdi, bilinmez nedendir herkesin aksine teoriyi özümseyene kadar pratiğe geçmezdi, teoriyi özümsemeden pratiğini yapamazdı çünkü.

Nerelerde okudu derseniz:

İlkokula 1984 yılında Samsun ilimizin Alaçam ilçesi Köseköyü ilköğretim okulunda başladı… 3. sınıfı da okuduktan sonra bazı ailevi sebeplerden dolayı 4. sınıfı İstanbul Gülsuyu’nda okuması gerekti. Devamında 5. sınıfın ilk yarısı yine Samsun’da kalan bölümünde İstanbul Gaziosmanpaşa Atatürk Çiftliği İlköğretim okulunda öğrenci oldu.. Anlaşılan İlkokul biraz karışık oldu yazar için yazar da verim alamadı, öğretmenleri de..

Ortaokulu İstanbul Gaziosmanpaşa Gazi İlköğretim Okulunda okudu.. Okula gidiş dönüşleri bayağı maceralı geçti o zamanlar.. Aidatları ödemediğinden ya da ödeyemediğinden bazen karnelerini alamasa da öğrenimine devam edebildi. Yine başarılı bir şekilde Ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra Fatih Pertevniyal Lisesi’nde öğrenci oldu, sessiz sakin yıllar neticesinde 1995’te 2.5 yılda mezun oldu.. 2.5 yılda mezuniyet o dönemde hiç kimsenin işine yaramadı.. Çünkü ÖYS konularının neredeyse %30’u işlenmemişti.. O yüzdendir ki bazı arkadaşları gayri resmi olarak son yarıyıl okula gitmeyi sürdürdüler (mezun oldukları halde)..

Başarısız bir üniversite sınavı denemesi yaşadı ilk sene.. Hedefini şaşıran yay misali bir şekilde boş geçireceği seneyi üniversiteye hazırlanarak değil muhasebe kursuna giderek geçirdi.. Ve sınava 3 ay kala çalışmaya başladı, bu kısa süreli çalışmayla ancak Hacettepe Üniversitesi İstatistik bölümünü kazanabildi.. Kazandığı bölüme gidip gitmemekte karar almasına yardımcı olan FEM Dersanesi rehberlerine teşekkürlerini borç bilir. (Düzenleme: bu cümle artık risk taşıyor, ilave yapmakta fayda var, hiçbir dershane de öğrenci olmadı) Öğrencileri olmamasına rağmen yazara yardımcı oldular..

Yeri gelmişken Final Dergisi’nin attığı kazığa da değinmek lazım. Abonelik ücretlerinin tamamı ödenen Final Dergisi ilk 10 sayıdan sonra gelmedi, firmanın battığı, sahibinin intihara kalkıştığı haberleri çıktı. Ancak günümüzde zararını telafi etmeyen bu dergi ile aynı isimdeki yayın grubu ve dershaneler faaliyetlerini devam ettiriyorlar.

Ve yine deneme tahtası olmaya devam etti, kazandığı sene İstatistik bölümüne hazırlık konulmuş.. Mecburen hazırlık okudu.. Şimdi iyi ki okumuşum diyor, gerçi bir sene kaybetti ama her şeyde bir hayır vardır şeklinde tamamlıyor. İstatistik bölümünü de 3.5 senede, başka zaman yokmuş gibi tam krizin patlak verdiği zaman bitirdi.. Öğrenciyken bulduğu iş yerleri kriz patlak verince personel alımını durdurduklarını ilan ettiler.. Mecburen askere gitti.. Ve de eğitim hayatı sona erdi.. Gerçi sonlandıramadığı bir yüksek lisans deneyimi oldu ama yazmaya değmez.

“Okul hayatı” üzerine 4 yorum

  1. slm mrb ben a.ç.i.ö.okulu öğrencisiyim 6/a sınıfındayım süper olmuş yazınız demek sizde bizim okulda öğrenciydiniz tüm dostlarıma tüm öğretmenlerime ve altını çizerek söylüyorum şu andaki sınıf öğretmenim ahsen bilici ve 5. sınıftaki sınıf öğretmenim ramazan bulus’a sevgi ve saygılarımı sunarım görüşürüz

  2. Müzik çalarını dinledim, nolur bloguma nasıl muzik çalar koyabilirim, bana yardım edermisin?

  3. 1 üst yoruma bak,
    20/01/2009 tarihinde, saat 15:39 için sevim er der ki
    Müzik çalarını dinledim, nolur bloguma nasıl müzik çalar koyabilirim, bana yardım edermisin?
    Obana ait yorumdu.
    Beş yaç daha yaşlandım, tekrar rica ediyorum,
    nolur bloguma nasıl müzik çalar koyabilirim, bana yardım edermisin?

  4. bloglara müzik çalar eklenmesinin bir sürü yolu vardır. bilgi seviyesine göre tavsiyelerde bulunulabilir ancak. http://scmplayer.net/ adresindeki çevrimiçi çalar oluşturucuyu deneyebilirsiniz. çalar arayüzünü seçin, çalınacak şarkıların isimlerini ve internet adreslerini girin. çaların ayarları belirtin. Seçimleri tamamlayınca “done” işlemi sonuçlandırın. Size verilen kodu sayfanızda uygun yere yapıştırın.

Bir Cevap Yazın